joi, 24 februarie 2011

Martisor altfel....ep.5


Va spuneam la inceputul saptamanii ca am adunat de prin sertare tot ce se putea folosi la confectionat martisoare. Iata ce a iesit din semintele adunate de prin bucatarie si debara. Am folosit piper, seminte de mustar, cerealele Ioanei -:), spaghete, seminte de tartacute, sfoara, porumb de floricele, fasole rosie... Pe unele din ele deja le-am daruit celelalte isi asteapta randul , ca acum vine 1 Martie!!!!!


(este un melc-:))



Martisor altfel....ep.4


Martisoarele de astazi sunt foarte usor de realizat. Va trebuie pietricele de culori diferite, "picatura", carton si un model pe care v-il stabiliti in functie de imaginatia fiecareia. Monograme sau floricele, astfel de martisoare sunt de mare efect. (fotografiile nu sunt tocmai reusite insa voiam sa va dau idei -:)).



miercuri, 23 februarie 2011

Martisor altfel....ep.3


Martisorul de azi este foarte simplu de realizat. Am folosit scoici si margelute nisip, picatura si cartoane de mai multe culori. O precizare importanta: atunci cand folositi picatura, trebuie sa asteptati cateva ore sa se usuce foarte bine ceea ce ati lucrat pana sa ii adaugati celofan sau orice altceva de impachetat, ("picatura" trebuie sa se evapore bine altfel se vor vedea pete pe celofan).


marți, 22 februarie 2011

Martisor altfel....ep.2



Martisor din bomboane pentru prajituri.

Aveti nevoie de o punguta de ornamente pentru prajituri si "picatura". Alegeti cu grija bombonelele astfel incat sa fie drepte (unele din ele sunt curbate) si le lipiti pe carton dupa imaginatie. Timpul de lucru este de aproximativ 10 minute si rezultatul este deosebit.




luni, 21 februarie 2011

Martisor altfel....


Astazi va propun sa incercati sa confectionati martisoare din paste. Pregatind supa fetitei mele Ioana foarte des in care adaug paste alfabet pentru a o invata literele mai usor, mi-a venit ideea unui martisor folosind aceste paste. Pentru cifra unu am folosit spaghete, apoi cu un marker rosu le-am colorat. La confectionarea acestor martisoare mi-a fost de mare ajutor o penseta obisnuita, care te poate ajuta sa potrivesti mai bine pastele pe carton. Ca si adeziv puteti folosi aracet sau superglue. Spor la treaba!!!

joi, 17 februarie 2011

Martisoare pentru fiecare....


1 Martie e aproape. Anul acesta am ales sa confectionez chiar eu martisoarele pentru cei dragi. Am cautat prin casa orice se poate folosi la confectionat martisoare: margelute, carton, celofan, ate de toate culorile, seminte de multe feluri, paste, scoici, super-glue, cutter, foarfeca, etc. Veti vedea ce am reusit sa fac.
Prima propunere sunt martisoarele crosetate din fir simplu de ata . Mama croseta acum mult timp si de la ea am "furat" cateva idei. Floricica se croseteaza repede, cam in 5 minute si arata dragut. Am incercat sa confectionez chiar si snurul de martisor, nu prea arata ca cel din comert, dar acesta e si farmecul lucrurilor facute "de mana". Gasiti aici instructiuni despre cum se fac snururile de martisor.
Urmatoarea propunere implica mai mult efort decat prima, se lucreaza in functie de indemanarea fiecareia, aproximativ 15 minute, iti trebuie sarma care se modeleaza relativ usor si margelute nisip (asa am aflat ca se numesc :)). Voi reveni si cu alte "creatii".