marți, 29 martie 2011

Ghirlanda decorativa de primavara...

De ceva vreme imi propusesem sa fac o ghirlanda decorativa pentru fereastra Ioanei, pe care o voiam anul acesta diferita de ceilalti ani in care asezam frumos papusile si animalutele de plus. Mi-a trebuit o ora in care sa gasesc cartoane colorate, sa le decupez dupa sabloane, sa lipesc floricelele si apoi sa le agat cu ata la fereastra.


Aveti nevoie de:
- cartoane colorate;
- lipici;
- foarfeca;
- ata (am folosit ata dec cusut rosie);
-ac de cusut pentru a introduce usor si repede ata prin fiecare componenta a ghirlandei.
- cutter.


Initial voiam ghirlanda doar din fluturasi, dar cand am gasit sablonul pentru floricele m-am gandit ca ar fi reusita combinatia intre ele. Gasiti aici sablonul pentru fluturas, sau puteti sa il faceti chiar voi...Ioana s-a implicat si ea, nu a putut sa ma ajute la decupat dar a lipit foarte frumos o floricica...

miercuri, 23 martie 2011

Masca iepuras...

Dupa sarbatorile de iarna, Ioana ma intreba mereu de ce trebuie sa strangem bradul, de ce trebuie sa punem deoparte toate ornamentele?....de ce? Pai atunci am inventat si adaptat o poveste cum ca in locul bradului trebuie sa aduca Iepurasul de Paste cadouri... Chiar daca nu sunt adepta sarbatorilor sau a personajelor imprumutate de la alte popoare, de data asta mi s-a parut ca daca va crede si in iepuras nu se va intampla nimic rau...Si povestea a tinut, numai ca acum avem alta problema...ma intreaba mereu cat mai e pana la Paste?...:) si ca vrea chiar ea sa fie iepurasul....



Asa ca ne-am pus pe treaba sa rezolvam problema: am adunat de prin birou cartoane de diferite culori ( ne-am hotarat la 2 culori), scoci, foarfeca; am desenat un sablon pentru fata iepurasului, apoi pentru urechi , am decupat si am atasat mustatile si nasul decupate tot din carton. I-am legat un elastec si gata!


Bun, acum dintr-o problema in alta : vrea si cosulet cu oua cum a vazut la Winnie the Pooh. :)))). Mami , spor la treaba!!! :)))))))))).

marți, 8 martie 2011

Concurs de 8 Martie!!

In primul rand la multi ani! tuturor femeilor...Apoi trebuie sa va spun ca Laura Frunza organizeaza pe http://laurafrunza.com/2011/03/08/concurs-de-8-martie-2011 concurs de 8 martie, la care puteti castiga carti folositoare si interesante pentru noi ca femei sau/si mamici...Eu m-am inscris deja, succes fetelor!!!

luni, 7 martie 2011

Cu dragoste de 8 Martie!


Va propun astazi un cadou pentru mamici si bunicute. Initial am dorit sa arate ca o gentuta, dar am reusit sa realizez mai mult o placheta de 8 martie. Aveti detaliile aici in engleza, dar eu va prezint modul meu de realizare. Aveti nevoie de foarfeca, fundita, o floricica din plastic, 2 scobitori, 5 sau 6 bete de inghetata...(eu le pastrez de fiecare data), lac de unghii si superglue. Lipiti scobitorile pe spatele betelor de inghetata, astfel incat sa fie fixate foarte bine. Veti avea vreo jumatate de ora de asteptat pana se usuca bine, scobitorile si betele fiind din lemn nu fac priza imediat. Puteti folosi si sfoara in loc de scobitori, cred ca ar arata mult mai bine.


Aplicati lacul de unghii pe fata plachetei pentru un plus de stralucire. Apoi lipiti floricica si fundita dupa imaginatia voastra, astfel incat sa incadreze frumos textul de pe placheta. O puteti realiza pentru orice ocazie, schimband textul... Acesta e cadoul de 8 martie pentru mama mea...(am publicat postarea dupa ce i l-am daruit, sa nu stric surpriza-:))

joi, 3 martie 2011

O floare de ziua femeii...

Fiindca am vazut ce interesata era Ioana, puiul meu, de felul cum confectionam martisoarele, cum le impachetam, le puneam snur, m-am hotarat sa o implic in ceva mai usor de realizat si pentru ea. Am pregatit o surpriza pentru bunica cu ocazia zilei de 8 martie.
Am decupat o floare dintr-un carton, pe spate am lipit un pai de suc, pe care in prealabil l-am colorat cu un marker verde, apoi pe floare am lipit confetti de diferite culori. Aici, a intervenit Ioana careia i-a luat mai bine de 20 minute sa puna bombonelele dintr-o punguta in pahar...:))). Dar la sfarsit a fost tare mandra , si eu la fel...Am asezat apoi floarea in mica vaza.
Pentru ca de 8 martie se va purta inca martisorul, am legat si noi un snur rosu si alb. M-am inspirat de aici, si poate fi o excelenta activitate pentru ziua mamei, pentru copii mai mari de 4 ani.


marți, 1 martie 2011

V-am adus un vestitor, v-am adus un martisor...



M-am gandit de cateva zile la ceva ce ar putea semana cu o "urare" de martisor. La romani fiecare sarbatoare are si o urare Craciun fericit!, Paste fericit!, La multi ani!, etc. De 1 Martie obisnuiesc sa spun "O primavara frumoasa!" sau "La multi ani!", dar nu credeti ca s-ar potrivi mai bine V-am adus un vestitor, v-am adus un martisor...?!! -:))
Anul acesta v-am trimis virtual prin intermediul acestui blog vestitori din "coltul meu de suflet", sper ca v-au placut si ca v-au adus primavara in casa si in suflet, in ciuda vremii de afara....