miercuri, 13 aprilie 2011

Felicitari de Pasti...altfel....

Astazi am realizat felicitari de Pasti folosind (oarecum) tehnica servetelului. Daca nu ati auzit de ea, consta in aplicarea servetelelor de hartie obisnuite pe lemn, hartie, plastic, sticla, etc. cu ajutorul unui adeziv special (se poate folosi si aracet obisnuit). Spre deosebire de aceasta tehnica in loc de aracet sau adeziv am folosit folie pentru alimente.

Aveti nevoie de:
- carton
- foarfeca
- servetel
- masina de calcat
- un caiet studentesc, sau coli de hartie xerox.


Pasul 1
Din servetelul pe care l-ati ales decupati imaginea pe care o doriti aplicata pe felicitare si alegeti cartonul pentru felicitare. De preferinta cartonul trebuie sa fie de culoare deschisa, pentru ca, aplicata pe carton, imaginea de pe servetel sa nu para stearsa.


ATENTIE: De obicei servetelele de masa au trei straturi, se vor indeparta cele doua straturi albe, veti folosi stratul colorat de deasupra al servetelului.

Pasul 2.
Se aseaza pe foaia de caiet cartonul pe care urmeaza a se realiza felicitarea, peste acesta se aseaza folia alimentara , si mai apoi stratul colorat al servetelului.



Toate aceste straturi le fixati intre paginile caietului.


Pasul 3.
Setati masina de calcat la temperatura medie (eu am setat-o la treapta a 2-a din trei), si treceti peste foaia de deasupra straturilor prinse intre paginile caietului, timp de 30 secunde.

ATENTIE: Incercati sa nu atingeti cu masina de calcat folia alimentara ,in primul rand pentru ca va degaja un miros de plastic topit, si in al doilea rand folia se va lipi de talpa masinii, ceea ce nu e prea placut.


Asa arata imediat dupa ce am scos felicitarea dintre paginile caietului.


Asteptati aproximativ un minut pentru a se raci, apoi se taie servetelul, folia si cartonul in exces.


Felicitarea este gata.




Aici si aici gasiti alte idei de felicitari deosebite pentru Pasti.

5 comentarii: