sâmbătă, 13 august 2011

Ciorba de fasole si varza alba...


Inca mai sunt doua zile din postul Adormirii Maicii Domnului si va propun o ciorba pe care o mananca sotul meu cu mare placere: ciorba de fasole uscata si varza alba. Pasii sunt simpli , ca la o ciorba de fasole obisnuita, insa trebuie sa puneti fasolea boabe de seara la inmuiat in apa calda, a doua zi fasolea se va fierbe garantat si mai bine si mai repede.

Aveti nevoie de:
- doua cepe marime medie
- doi ardei grasi verzi
- un sfert de varza alba
- doi morcovi
- doua radacini de postarnac
- frunze de telina
- doua linguri ulei
- leustean, patrunjel, marar
- patru rosii bine coapte
- bors (optional)
- sare , piper.

Dupa ce fasolea este aproape fiarta, adaugam legumele taiate cubulete. Adaugam inclusiv varza pe care o taiem julien ca pentru mancarea obisnuita de varza. Dupa ce se fierbe si varza se adauga rosiile taiate cubulete, si apoi aproape de final cele doua linguri de ulei si optional borsul.


Se poate servi cu salata de ardei copti, cu ceapa rosie sau cu castraveti acriti in saramura. Aceasta ciorba, stiu de la soacra mea, ca se face in zona Moldovei si am inteles ca e si mai gustoasa pregatita cu varza rosie. Vom incerca...

Un comentariu:

  1. hmmmm....... ce bine arata....cred ca asta o sa pregatesc si eu saptamana asta.....:) (multumesc pt idee)

    RăspundețiȘtergere