marți, 7 iunie 2011

Ciorba de legume...altfel

Astazi va poftesc la o ciorba rece ...altfel!
Intr-o zi frumoasa de vara ce poate fi mai racoritor decat o ciorba de legume proaspat culese din gradina, servita rece alaturi de ceapa verde!...
Aduni si cureti cu grija ceapa verde, cartofi noi, o salata, cateva fire de stevie si loboda, marar, patrunjel, leustean, dar si un manunchi de lucerna. Lucerna e preferata animalelor , toata lumea stie asta, insa are si proprietati terapeutice importante. Toate legumele se taie marunt si se fierb impreuna.


Separat punem la fiert aproximativ o jumatate de kilogram de zarzare sau corcoduse intr-o jumatate de kilogram de apa. Se fierb pana se desfac de pe sambure, se strecoara prin sita de legume si se adauga in ciorba pentru a o acri, insa numai dupa ce au fiert bine legumele.


Ciorba se "drege" cu ou batut amestecat dupa preferinta cu smantana sau lapte acru, si se serveste dupa cum am spus rece alaturi de ceapa verde si cu patrunjel verde tocat marunt deasupra.

Un deliciu!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu