duminică, 21 noiembrie 2010

Biserica "Izvorul Tamaduirii" sat Piscu comuna Ciolpani






Zilele trecute am cautat pe internet date sau fotografii despre aceasta biserica si nu am gasit. Am ales sa public fotografiile acestea pentru ca biserica aceasta a fost si este o parte importanta din viata mea si a familiei mele : aici s-au botezat bunicii mei, parintii mei si eu si sora mea, aici odihneste bunica noastra si strabunica si ar fi pacat sa nu vedeti chiar doar in poze cat poate fi de frumoasa. Din inscriptia de pe biserica aflam ca G.Bertossi a fost constructorul iar data constructiei este 1925.(foto.3).
Este situata in satul Piscu, comuna Ciolpani la 5 km distanta de manastirea Tiganesti atat de renumita pentru atelierele sale in care se tes, se cos, se picteaza toate cele de trebuinta pentru biserici. Pe cele doua lacasuri ale lui Dumnezeu le despart "Lacul Maicilor"( din spatele bisericii se poate vedea manastirea si chiliile).
Intre anii 2005 si 2010 s-au efectuat lucrari de renovare la clopotnita bisericii inclusiv s-a repictat (foto.4) si s-a repictat braul exterior al bisericii.(foto.2).

2 comentarii:

  1. bravo.bravo frumos.M STANCIU

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasă biserică dar cred că sunt frumoşi la suflet şi locuitorii din sat. bucurii şi mântuire!

    RăspundețiȘtergere