duminică, 6 noiembrie 2011

O familie fericita...

Zilele trecute, Laura lansase o provocare ce consta in realizarea unei activitati pentru copii cu nuci. Am incercat sa-mi aduc aminte de la gradinita la ce activitati foloseam nucile, nu prea mi-a reusit, dar mi-am adus aminte de un alt fel de creatie la care erau folosite castanele si ghindele. Am gasit sursa pe internet si ne-am pus pe treaba.

Am adunat cateva ghinde si capacelele lor si castane, prin casa am gasit scobitori si ne-au iesit niste vietati tare ciudate, dar haioase...:) Pentru a nu fi periculoase scobitorile in varfurile lor am infipt niste boabe de fasole... (nu mai am avut baterie la aparat si nu mai am putut face poza cu opincutele :(....)

duminică, 30 octombrie 2011

Covoras de frunze...

Astazi am profitat de ziua asta frumoasa de toamna autentica si am iesit in parc. Saptamana trecuta am realizat cu Ioana un strugure din capacele de ghinda, si s-a distrat foarte tare. Azi mi-a cerut sa mai facem un proiect si am adunat impreuna frunze de diferite marimi, culori si forme si le-am lipit pe hartie cu aracet, ca sa facem un covoras de frunze.


Am adunat si merisoare si castane, dar pe acelea le-am lipit doar eu cu superglue. A fost o activitate relaxanta pentru mine si interesanta pentru ea. Astfel a invatat ca arborii au frunze diferite si ca unii au fructe, altii nu, ca frunzele nu cad din copaci toate odata ci pe masura ce se usuca, si multe altele.

duminică, 23 octombrie 2011

Struguras din capacele de ghinda...

Mi-am propus multe activitati de creatie impreuna cu Ioana si iata ca am realizat in sfarsit primul nostru proiect: strugure din capacele de ghinda. Ioanei ii place sa lipeasca, sa taie, sa decupeze, si incerc sa ii stimulez creativitatea. Am adunat capacele de ghinda si cu ajutorul meu le-a lipit cu aracet sub forma de strugure. A fost tare incantata de rezultat...


Mi-ar fi placut sa participam si noi cu aceasta lucrare la concursul cu tematica de toamna de pe blogul Mihaelei, insa am fost foarte ocupate si nu ne-am incadrat in timp. Vor mai fi ocazii...Oricum va invit sa vedeti pe blogul ei lucrarile castigatoare, adevarate opere de arta ale celor mici.




duminică, 9 octombrie 2011

CONSERVE ep.2...

Azi a fost o zi autentica de toamna. Cam rece sa ma plimb, deci o zi numai buna de facut conserve. Cum legumele de toamna incep sa se gaseasca mai rar in piete, iar daca se gasesc sunt din ce in ce mai scumpe, ar trebui sa va grabiti si voi sa pregatiti conservele pentru iarna. Pe primul loc in clasamentul conservelor mele preferate este bulionul de ardei capia. Il folosesc la fiecare mancare in timpul iernii, iar la prepararea sarmalelor este piesa de rezistenta. Nu l-am descoperit de multa vreme, insa de cand il folosesc mi se pare cel mai util in bucatarie, iar mama ma indemna cand eram mica: "Mananca! pentru ca ardeiul are cele mai multe vitamine". Azi completez spunand ca este si foarte gustos...


Nu este greu de facut: am curatat si spalat 10 kg de ardei capia, apoi i-am dat prin masina de tocat si i-am pus la fiert 15 minute, cronometrand din momentul in care efectiv incepe bulionul sa fiarba. Dupa ce a fiert, in functie de cantitatea de bulion pe care o aveti (in 15 minute nu ar trebui sa scada prea mult) adaugati sare, o lingura la un kg de bulion, si conservant, 1 plic la 7 kg de bulion. Se poate pune fierbinte in recipiente de sticla, sau mai rece in recipiente din plastic.


Daca tot am vorbit de ardei capia, imi plac foarte mult ardeii capia copti in otet. Sunt deliciosi iarna, in postul Craciunului cand imi place sa ii servesc cu ciorba de fasole si varza acra. Anul acesta am incercat si ardeii grasi copti in otet si sunt nemaipomeniti, iar ca varianta a congelarii ardeilor grasi, i-am pus taiati cubulete in recipiente din sticla sau plastic cu sare.


Intr-un borcan de 800 grame a intrat aproximativ 1 kg de ardei capia. Separat am fiert 100 ml otet cu 50 ml apa, 50 grame zahar si o lingurita de sare. Am asezat ardeii in borcan si am turnat peste ei amestecul fierbinte. Ar trebui sa se formeze vid, in cazul in care nu se formeaza fierbeti borcanele in baie de aburi 5 minute.

Spor la treaba!!!



duminică, 4 septembrie 2011

Doua carti, un singur raspuns...


De cate ori intr-o situatie delicata in viata v-ati gandit la Dumnezeu? Chiar daca multi dintre noi spun "Doamne fereste-ma!", o facem automat, din obisnuinta, oare constientizam cuvintele respective?...Am crescut cu credinta deja formata, insuflata in Dumnezeu, si se intampla ca de-a lungul vietii sa nu ne punem niciodata intrebarea "Dar cine e cu adevarat Dumnezeu?" . In momentele grele, pare singura alinare.
Va propun doua carti din care puteti afla cum l-au descoperit pe Dumnezeu doi oameni rataciti si cum si-au schimbat viata datorita credintei nemasurate.
In "Jurnalul convertirii- de la Zeita Mortii la Imparatul Vietii", Danion Vasile povesteste cum l-a cautat pe Dumnezeu inca din timpul liceului, cum ratacirile l-au impins in randurile MISA, cum drogurile, ezoterismul si desfraul erau singura ratiune de a fi. In tranzitia lui catre credinta adevarata a incercat sa se purifice stand nemancat si nedormit; femeile din viata lui erau considerate unelte initial, iar apoi le-a evitat pentru a se descoperi mai bine pe sine ca pustnic.

"Cati se lupta cu patimile, cati duc o viata de rugaciune, cu spovedanie si impartasanie, vor rezista. Dar cei care au o credinta superficiala, care se roaga lui Dumnezeu o data pe saptamana si numai cand au nevoie de ceva, cei care vin la biserica doar cand au necazuri, aceia au mici sanse sa reziste."
"Oamenii vor o credinta comoda, o credinta in care sa combine poruncile dumnezeiesti cu propriile dorinte. De asta fug toti de sfintenie. La randul meu, eu caut sfintenia numai teoretic, practic tot in pacate traiesc. Si totusi nadajduiesc ca Dumnezeu ma va ridica."


Povestea este simplu structurata sub forma de jurnal, este usor de citit si de inteles, cu un final asteptat inca din titlul cartii: convertirea la crestinism, la ortodoxie...

La polul opus in ceea ce priveste usurinta lecturii, sta "Doua milioane de kilometri in cautarea Adevarului" de Klaus Kenneth. O istorie foarte minutios prezentata, cu detalii naucitoare a trairilor si sentimentelor incercate de autor. Mi-a lasat impresia unui talent deosebit de scriitor, de povestitor, de inventator cred pe alocuri a povestilor. Actiunea petrecandu-se in anii '70-'80 in mai multe tari decat ar fi putut visa vreun roman ca poate vizita in vremurile acelea, e lesne de inteles ca povestea pare mai interesanta, mai captivanta ...

Esenta cartii este insa aceeasi cu a lui Danion Vasile: gasirea lui Dumnezeu.

"Din India, Tibet, Thailanda si multe tari islamice, pana in Mexic, Alaska si Brazilia. De la filosofie la un adept convins al comunismului, dintr-un ateu hipiot, ani de zile am incercat marile credinte ale Asiei (hinduismul, budismul, islamismul), dar si invataturile indienilor din America.[...]Fugeam de Dumnezeu, de oameni si de mine insumi. Era o cale draceasca, plina de ura si de moarte, dar si o fuga in cautarea launtrica."


Cred ca fiecare credem in ceva mai presus de puterea oamenilor, ca este Dumnezeu pentru mine, sau Budha pentru un indian, daca am cerceta ce este aceasta putere, cum putem s-o cunoastem mai bine, am trai constienti de cine suntem de fapt.

sâmbătă, 13 august 2011

Ciorba de fasole si varza alba...


Inca mai sunt doua zile din postul Adormirii Maicii Domnului si va propun o ciorba pe care o mananca sotul meu cu mare placere: ciorba de fasole uscata si varza alba. Pasii sunt simpli , ca la o ciorba de fasole obisnuita, insa trebuie sa puneti fasolea boabe de seara la inmuiat in apa calda, a doua zi fasolea se va fierbe garantat si mai bine si mai repede.

Aveti nevoie de:
- doua cepe marime medie
- doi ardei grasi verzi
- un sfert de varza alba
- doi morcovi
- doua radacini de postarnac
- frunze de telina
- doua linguri ulei
- leustean, patrunjel, marar
- patru rosii bine coapte
- bors (optional)
- sare , piper.

Dupa ce fasolea este aproape fiarta, adaugam legumele taiate cubulete. Adaugam inclusiv varza pe care o taiem julien ca pentru mancarea obisnuita de varza. Dupa ce se fierbe si varza se adauga rosiile taiate cubulete, si apoi aproape de final cele doua linguri de ulei si optional borsul.


Se poate servi cu salata de ardei copti, cu ceapa rosie sau cu castraveti acriti in saramura. Aceasta ciorba, stiu de la soacra mea, ca se face in zona Moldovei si am inteles ca e si mai gustoasa pregatita cu varza rosie. Vom incerca...

luni, 8 august 2011

Sa salvam un "haiduc"!!!!

Saptamanal, daca nu chiar zilnic,vad la TV, in ziare, pe mail, mesaje de la parinti disperati care cer ajutorul semenilor lor pentru a-si putea salva copiii. Ii admir pentru puterea de care dau dovada pentru ca nu e usor deloc sa accepti ca esti "legat de maini" cand e vorba de bani, insa gandul ca si-ar putea pierde copiii ii impinge sa faca orice.
Cand am scris prima data in acest blog, m-am gandit ca va fi cu si despre tot si toate din viata mea, dar niciodata nu m-am gandit ca voi fi nevoita sa scriu despre viata atat de incercata a unui copil de 3 ani. E ceva vreme de cand pe blogul Laurei a aparut o campanie lansata de ea pentru a-l ajuta pe Bibi. Nu stiu cati dintre noi am raspuns chemarii Laurei pentru a-l ajuta financiar, insa stiu ca multi dintre noi ne-am rugat pentru sanatatea lui si a parintilor lui.
Atitudinea Laurei m-a impulsionat sa incerc sa fac si eu ceva pentru Edi, care ieri si-a sarbatorit cei 3 anisori intr-o camera de spital din Bucuresti.
Edi a crescut sub ochii mei, alaturi de familia mea, suntem vecini de scara si prieteni buni cu parintii lui. L-am tinut de manute cand a inceput sa paseasca si l-am auzit cum se straduia sa o strige corect pe Ioana, fetita mea, cand a inceput sa vorbeasca.
Pe 1 iunie anul acesta, cand toti copiii sarbatoreau fericiti ziua lor, Edi si parintii lui primeau vestea care le-a schimbat viata: este bolnav de leucemie limfoblastica acuta.


Toata lumea stie ce inseamna asta , insa prefer sa nu scriu cuvantul pentru ca in asociere cu viata unui copil este mult prea crud. Sunt doua luni in care "haiducul", asa cum ii spune tatal lui, a trecut prin doua serii de citostatice, la care a raspuns relativ bine. Au fost si scaderi ale valorilor analizelor insa medicii spun ca e normal. Daca starea lui va fi conform protocoalelor medicale, pana la sfarsitul lunii august va fi acasa. Insa pentru 2 ani va face naveta intre Ploiesti si Bucuresti la spital; din 10 in 10 zile va sta 3 zile la spital. Nu va fi deloc usor si lupta nu se poate abandona sau nici macar incetini ritmul , pentru ca nimeni nu ii ofera garantia ca la sfarsitul celor doi ani se va face bine fara recidive.
Va fi greu din punct de vedere financiar, ca dintr-un salariu modest sa se acopere costurile drumurilor, a regimului alimentar sever, a suplimentelor necesare pentru a-i proteja ficatul si stomacul de atatea chimicale pe care le ia si le va lua pe cale orala.
De aceea, am considerat ca trebuie sa apelez la bunatatea celor din jur in numele lui Edi si a parintilor lui, iar daca credeti ca il puteti ajuta am deschis urmatorul cont:

Cod IBAN : RO87RZBR0000060013782333 deschis la Raiffeisen Bank Ploiesti.

Titular cont: CONSTANTINESCU-MIELU TITUS

Ne rugam lui Dumnezeu sa treaca cu bine de incercarea la care e supus, si abia astept sa o strige pe Ioana sa iasa la joaca in fata blocului.

Multumesc si celor ce ii ajuta si ii vor ajuta, iar pentru orice intrebare legata de Edi, de evolutia bolii, puteti sa-mi scrieti in comment sau pe adresa mea de mail aurelyaflorea@yahoo.com. Pe mail va pot trimite si acte medicale detaliate sau numerele de telefon ale parintilor .




vineri, 22 iulie 2011

Papanasi cu dovlecei...

De data aceasta eu sunt doar cea care redacteaza reteta pe blog. Autoarea papanasilor a fost soacra mea, dar nu puteam sa nu impartasesc cu voi macar experienta de a savura papanasii...:))) si sa va dau o idee de "dulce" facut in casa.

Reteta e simpla:

- un dovlecel mediu (1 kg)
- branza dulce - 300 grame
- zahar - dupa gust aproximativ 4 linguri
- zahar vanilinat - 2 pliculete
- 3 oua
- faina cat sa aiba consistenta unui aluat de clatite dar putin mai tare
- 1 plic praf copt.
- ulei pentru prajit.

Dovlecelul se curata de coaja si seminte, se da prin razatoarea mica, se scurge foarte bine de zeama si se amesteca cu branza, ouale, zaharul, faina si praful de copt. In uleiul bine incins se pun cu lingura papanasii la prajit, la foc mediu.
Dupa ce s-au rumenit frumos pe ambele parti, scoateti papanasii pe prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei, si serviti-i calzi.


In casa mirosea delicios, Ioana a mancat doua bucati alaturi de dulceata de visine si zahar pudra.
Se pot servi si reci dimineata spre exemplu cu iaurt sau lapte dulce. Incercati-i!!!


sâmbătă, 2 iulie 2011

Budinca usoara de vara...

Cu cativa cartofi si ceva branza pe care o aveam in frigider am preparat o budinca rapida si usoara. Am servit-o calda la masa de seara, si a doua zi rece ca si gustare.

Aveti nevoie de :

- 8 catofi noi de marime medie
- 2 linguri ulei si 2 linguri pesmet sau faina pentru pudrarea vasului in care o coaceti
- 300 grame branza
- 2 oua
- marar proaspat
- sare, piper dupa gust.
- o lingurita de oregano - optional pentru cine prefera mancarurile mai aromate.

Am fiert cartofii cu sare si i-am taiat felii, apoi branza am dat-o prin razatoare si am amestecat-o cu un ou, sarea, piperul, mararul si o lingurita de oregano. Am pudrat un vas antiaderent cu pesmet, am asezat jumatate din feliile de cartofi incat sa acopere toata suprafata vasului, am turnat peste ei compozitia cu branza si am asezat celelalte felii. Pentru o culoare frumoasa, deasupra am batut un ou si l-am intins pe suprafata budincii si apoi am dat-o la cuptor 15 minute. Timpul total de pregatire este de aproximativ 45 minute.


Asa arata imediat dupa ce am scos-o din cuptor:


Puteti folosi combinatii diferite de branza, eu am avut ramasa in frigider mai mult branza sarata si nu am mai adaugat sare in compozitie. Deasupra am presarat parmezan pe care-l folosim la paste, ii da un gust deosebit. Arata bine nu-i asa?


luni, 27 iunie 2011

START LA CONSERVE...

Am lipsit ceva vreme de pe blog, insa am avut motive intemeiate: am fost ocupata cu prepararea catorva conserve pentru iarna...stiti voi: vara iti faci sanie, iarna car...Cel mai mult timp am petrecut in bucatarie pentru prepararea compotului de cirese. Trebuie multa atentie la alegerea celor mai sanatoase cirese. Reteta de anul acesta am imbunatatit-o adaugand pe langa cele doua linguri de zahar la un borcan de 800 g, si un praf de zahar vanilinat. Nu adaug aspirina, sare de lamaie sau conservanti, atat timp cat dupa fierberea borcanelor in bain-marine se observa ca s-a format vid.

Compot si dulceata am pregatit si din visine, dulceata fiind preferata noastra daca coacem clatite. Iar dintre toate compoturile cel mai racoritor este cel de visine, fara indoiala.
Puteti pastra la congelator visinele fara samburi pentru prajiturile cu fructe, un deliciu in zilele in care ti-e dor de vara.


Dulceata de capsuni este preferata Ioanei. Am incercat sa nu mai amestec in oala in timpul fierberii si capsunile au ramas intregi. Nu sunt prea multumita de culoare, mi-ar fi placut sa fie rosul acela intens ca in reclama cu gelifianti, dar e foarte buna si asa, tinand cont ca nu am adaugat genul asta de conservanti.


In rest, verdeturile de sezon le-am uscat, precum leusteanul sau mararul. Sa nu uit de coditele de cirese, foarte bune pentru afectiunile de rinichi, le puteti usca ( dar nu la soare) si apoi pastra in pungi de hartie sau panza.


Alta varianta de pastrare a leusteanului este cea in care leusteanul este pus cu sare si otet in borcane, pentru un borcan de 400 de g e nevoie de 2 linguri sare si aproximativ 6 linguri otet. Ce am observat eu este ca leusteanul si mararul congelat nu isi pastreaza aroma, cel mai bine se patreaza la congelator patrunjelul.


Haideti sa profitam de ce ne ofera vara si sa ne pregatim in casa conservele pentru ca sunt cele mai sigure si sanatoase!!

marți, 7 iunie 2011

Ciorba de legume...altfel

Astazi va poftesc la o ciorba rece ...altfel!
Intr-o zi frumoasa de vara ce poate fi mai racoritor decat o ciorba de legume proaspat culese din gradina, servita rece alaturi de ceapa verde!...
Aduni si cureti cu grija ceapa verde, cartofi noi, o salata, cateva fire de stevie si loboda, marar, patrunjel, leustean, dar si un manunchi de lucerna. Lucerna e preferata animalelor , toata lumea stie asta, insa are si proprietati terapeutice importante. Toate legumele se taie marunt si se fierb impreuna.


Separat punem la fiert aproximativ o jumatate de kilogram de zarzare sau corcoduse intr-o jumatate de kilogram de apa. Se fierb pana se desfac de pe sambure, se strecoara prin sita de legume si se adauga in ciorba pentru a o acri, insa numai dupa ce au fiert bine legumele.


Ciorba se "drege" cu ou batut amestecat dupa preferinta cu smantana sau lapte acru, si se serveste dupa cum am spus rece alaturi de ceapa verde si cu patrunjel verde tocat marunt deasupra.

Un deliciu!!!!

vineri, 27 mai 2011

Racoritoare cu flori de mai...

Saptamana trecuta m-am bucurat alaturi de Ioana de primele zile de adevarat inceput de vara la soacra mea la tara. Ioana a vazut pentru prima data cum pune bunica rasad de rosii si castraveti, cum arata puisorii abia iesiti din ou si cum tunde bunicul lemnele (ea asa a inteles ca le tunde in loc sa le taie :)). Din preajma casei am cules flori de salcam si de soc. Cu greu am gasit cantitatea de care aveam nevoie pentru suc de soc, pentru ca floricelele erau mici si abia incepuse sa infloreasca, insa eu nu mai puteam astepta...


Am cules 15 flori de soc de marime medie, am pus intr-un borcan de 8 litri 2 lamai taiate felii, 1kg zahar si un sfert de cub de drojdie. Am umplut borcanul cu apa si am asteptat sa inceapa sa fermenteze. Am repetat procedeul cu flori de salcam, dar cantitatea de flori am estimat-o a fi tripla pentru ca nu sunt la fel de aromate, iar cantitatea de zahar a fost de 500 grame pentru un borcan de 5 litri. Dupa doua zile de asteptare, timp in care am mestecat in borcane la cateva ore si am verificat daca a inceput sa fermenteze, sucul a fost gata. Atentie sa nu acoperiti borcanele etans pentru a evita o explozie reala a acestora si sa nu umpleti borcanele cu lichid pentru a avea loc lichidul sa fermenteze.


Ambele sucuri sunt delicioase servite reci cu putin adaos de lamaie proaspata. Proprietatile curative ale acestor flori de soc sunt incontestabile desi putini stiu si le folosesc in tratarea afectiunilor. Gasiti aici informatii despre importanta florilor de soc in mentinerea sanatatii si aici despre florile de salcam...
Abia astept sa infloreasca trandafirii de dulceata pentru a incerca aceeasi reteta cu petale de trandafir...


miercuri, 11 mai 2011

O carte pentru sufletul tau...

Am terminat de citit Nunta de Nicholas Sparks, o carte pe care am primit-o acum ceva vreme de la sotul meu. Nu indraznesc sa spun ca voi reda o recenzie a cartii – las pe cei ce au darul scrisului sa o faca - doar vreau sa fac o recomandare pentru sufletul femeilor indragostite.

Cand am primit cartea eram la inceputul relatiei noastre , mentionez acest lucru pentru ca, astazi, dupa ce am recitit-o mi-am adus aminte ce sentimente si emotii diferite mi-a starnit cartea atunci...Aceasta carte trebuie citita in diferite etape ale relatiei cu partenerul de viata, pentru ca te vei regasi de fiecare data in poveste, dar niciodata ca ultima data...

E povestea lui W. casatorit de aproape 30 ani cu J.

„Cat timp am fost casatorit, am fost egoist, incapatanat si tot atat de nestiutor ca un pestisor din acvariu. [...]Totusi privind in urma, cred ca,daca am facut ceva asa cum trebuie, a fost ca mi-am iubit sotia in toti acesti ani petrecuti impreuna.[...] Desigur, toate casniciile au suisuri si coborasuri si eu cred ca acest lucru e o consecinta naturala a convietuirii unor persoane care au ales sa stea impreuna.”

Cum sper sa nu se intample nimanui, W. uita de cea de-a 29-a aniversare a casatoriei lor. Astfel isi propune ca in anul urmator, pana la cea de-a 30-a aniversare , sa se revanseze fata de sotia lui. De aici, de fapt, incepe o poveste atat de romantica incat la finalul cartii, orice femeie cred ca si-ar dori un W. in viata ei...Scenele din viata curenta se intrepatrund cu cele din memoria lui W. ...amandoi tineri si neprihaniti, prima intalnire, cununia civila, regretele lui J. de a nu fi imbracat niciodata rochie de mireasa...

Un an in care W. cu ajutorul prietenilor si a familiei, planuieste minutios dar ferit de stiinta lui J., nunta lui cu aceasta. Pe J. o face sa creada ca fiica lor se va casatori, insa toate detaliile fara sa vrea tot J. le stabileste.

Cartea e usor de citit, iar finalul e surprinzator de romantic. Inainte cu o seara de eveniment, W. reuseste, intr-un mod realmente deosebit, sa o faca pe J. sa se reindragosteasca de el, si foarte subtil o cere din nou in casatorie. Bineinteles J. accepta fara sa stie ce va urma.

Citind ultima fraza a cartii, am realizat cat de mult ma regasesc in J., pentru ca are incredere in sotul ei indiferent de ce le ofera viata, ma regasesc si in copiii lor pe rand pentru ca au avut incredere in iubirea parintilor lor...

„[...]am invatat ca este posibil ca doi oameni sa se indragosteasca din nou, chiar si cand intre ei s-a interpus o viata intreaga de deceptii.”

Cartea aceasta este despre increderea ca se poate orice atata vreme cat inca exista iubire, increderea ca cel langa care te trezesti va fi acolo in fiecare dimineata la fel ca in prima dimineata impreuna...



miercuri, 27 aprilie 2011

Primavara in imagini...

Cires inflorit...


O albinuta "saruta" florile de cires....

Lalele, lalele/Sfioasele mele lalele....


Codrul inca nu s-a trezit la viata...



sâmbătă, 23 aprilie 2011

Hristos a Inviat!


Liniste si speranta in suflet, iubire in familie si intre semeni!

Hristos a Inviat!!

miercuri, 13 aprilie 2011

Felicitari de Pasti...altfel....

Astazi am realizat felicitari de Pasti folosind (oarecum) tehnica servetelului. Daca nu ati auzit de ea, consta in aplicarea servetelelor de hartie obisnuite pe lemn, hartie, plastic, sticla, etc. cu ajutorul unui adeziv special (se poate folosi si aracet obisnuit). Spre deosebire de aceasta tehnica in loc de aracet sau adeziv am folosit folie pentru alimente.

Aveti nevoie de:
- carton
- foarfeca
- servetel
- masina de calcat
- un caiet studentesc, sau coli de hartie xerox.


Pasul 1
Din servetelul pe care l-ati ales decupati imaginea pe care o doriti aplicata pe felicitare si alegeti cartonul pentru felicitare. De preferinta cartonul trebuie sa fie de culoare deschisa, pentru ca, aplicata pe carton, imaginea de pe servetel sa nu para stearsa.


ATENTIE: De obicei servetelele de masa au trei straturi, se vor indeparta cele doua straturi albe, veti folosi stratul colorat de deasupra al servetelului.

Pasul 2.
Se aseaza pe foaia de caiet cartonul pe care urmeaza a se realiza felicitarea, peste acesta se aseaza folia alimentara , si mai apoi stratul colorat al servetelului.



Toate aceste straturi le fixati intre paginile caietului.


Pasul 3.
Setati masina de calcat la temperatura medie (eu am setat-o la treapta a 2-a din trei), si treceti peste foaia de deasupra straturilor prinse intre paginile caietului, timp de 30 secunde.

ATENTIE: Incercati sa nu atingeti cu masina de calcat folia alimentara ,in primul rand pentru ca va degaja un miros de plastic topit, si in al doilea rand folia se va lipi de talpa masinii, ceea ce nu e prea placut.


Asa arata imediat dupa ce am scos felicitarea dintre paginile caietului.


Asteptati aproximativ un minut pentru a se raci, apoi se taie servetelul, folia si cartonul in exces.


Felicitarea este gata.




Aici si aici gasiti alte idei de felicitari deosebite pentru Pasti.

marți, 5 aprilie 2011

Oua de Pasti ...altfel

In preajma sarbatorilor pascale, pe langa sentimentul pe care mi-l dau acele momente, imi place sa descopar noi idei de decoratiuni: cu iepurasi, cu floricele, oua decorate haios sau ingenios...Continuand traditia martisoarelor "altfel" de anul acesta, am incercat sa realizez si oua de Pasti altfel...

Aveti nevoie de:
-oua
-seringa cu ac
-scobitoare
-aracet
-miez de nuca de cocos colorat
-bomboane pentru prajituri sau orice se poate lipi de ou cu aracet...:).

Cum se procedeaza:

Pasul 1.

Alegeti ouale (eu am folosit oua de rata de la bunica mea, se pot folosi si cele de gaina), spalati-le foarte bine. Cu seringa intepati oul in ambele capete.


Cu scobitoarea incercati sa spargeti galbenusul din interior cat mai bine. Introduceti apa in ou cu seringa si agitati.


Apoi suflati cu putere pana ce va iesi continutul oului. Recunosc ca trebuie sa ai putere sa sufli, asa ca m-a ajutat foarte mult sotul meu :).


Dupa ce oul a fost golit de continut, cu seringa introduceti apa si spalati interiorul oului pentru a evita mirosul neplacut.


Se lasa o zi sa se usuce bine oul si e gata de decorat.

Pasul 2.

Pe toata suprafata oului se aplica din abundenta aracet si apoi se tavaleste prin nuca de cocos colorata sau prin bombonele de ornat prajituri.


Aveti rabdare o ora jumatate pana ce se usuca foarte bine.



Vor da o nota de originalitate cu siguranta mesei de Pasti sau vor putea fi un inedit cadou pentru cei dragi.....